ETUSIVU

KAAVAPAIKKA

KOMMENTAATTORI

JOHTOPAIKKA JOHTOPAIKKAPRO

Johtopaikka on Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntien vesihuollon johtoverkostoa ja toiminta-alueita esittelevä karttapalvelu. Johtopaikan tarkoitus on helpottaa kuntien ja maakuntien liittojen tekemää suunnittelutyötä, jossa tarvitaan tietoja vesihuollon johtojen sijainnista. Johtopaikka helpottaa myös kuntien välistä tiedonvaihtoa, koska kuntien johtotiedot löytyvät yhdestä karttapalvelusta. Palvelu on ensimmäinen laatuaan maassamme ja alueellisen laajentumisen myötä toivomme entistä suurempaa käyttöä palvelulle.

Koska johtokartat sisältävät tarkkaa sijaintitietoa tärkeistä yhdyskunnan toiminnoista, karttapalvelussa julkaistaan tietoa rajoitetulla tavalla. Kaivojen, kiinteistöliittymien tai vedenottamoiden paikat on jätetty merkitsemättä. Lisäksi palvelussa on 1:20000 mittakaavarajoitus, jota lähemmäs tarkennettaessa aineistot eivät näy.

Aineiston kuvaustekniikka on peräisin Suomen ympäristökeskuksen ehdotuksesta.

Kuntien osallistumisesta Johtopaikkaan löytyy päivitetty taulukko alta. Aineistoja lisätään karttapalveluun, kun tietoja saadaan kunnilta ja pakolliset muokkaukset on tehty. Osa toiminta-alueista on vahvistettuja ja osa esimerkiksi taajama-alueiden perusteella digitoituja. Kyseisistä kunnista selviävät toiminta-alueiden tarkkuudet.Tutustu Johtopaikkaan

Johtopaikassa mukana olevat kunnat